zondag 24 april 2016

Thema: Kriebelbeestjes

Tijdens onze 'thema-loze' week brachten de kinderen het onderwerp kriebelbeestjes aan. We besloten om de week nadien het thema van start te laten gaan in de klas. De kleuters kwamen met allerlei vragen af zoals 'Wat eten lieveheersbeestjes, spinnen,...?' ,'Waar wonen ze?' Heel veel vragen, wij gingen deze keer samen op zoek naar antwoorden.
Sommige kleuters brachten boekjes mee en we keken hierin en hielden een kringgesprek. Op sommige vragen hadden we niet direct een antwoord dus gingen we op zoek op de computer. Zo waren er heel interessante filmpjes op schooltv waar we al snel meer antwoorden vonden.
De juf tekende alles neer op een grote flap. 

Zo kwamen we heel wat te weten. Vraag maar eens aan je kleuter wat die tekeningen allemaal te betekenen hebben. Zij kunnen je vast een goede uitlegt geven over de kriebelbeesten.

Natuurlijk stond ook een kriebeldierenzoektocht op de planning.
We gingen in en rond de school op zoek. Dit met het nodige enthousiasme









 Ook werden er van thuis een heleboel kriebeldieren meegebracht. Zo kregen  we bezoek mieren, pissebedden, kevers, wormen,... .


 In de klas gingen we aan de slag met een nieuw soort puzzels.
Elk puzzelstuk was voorzien van een prentje op de achterkant. Op een raster moesten ze het puzzelstuk met hetzelfde prentje leggen. Deden de kleuters dit goed ontstond er een foto van een insect.
 Dit was niet gemakkelijk want de verschillen waren heel klein.

 We kregen een hele kriebelbeesten tentoonstelling in de klas.

 knutselden kriebeldieren.
 werkten aan ons takenbord






 en bouwden verder aan onze dierenhotelletjes.












Op het einde van de week werden alle kriebelbeesten weer vrij gelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten