vrijdag 1 november 2013

Thema: Spokenfeest van Laban


Thema: Spokenfeest van Laban

Afgelopen 2 weken was er het project ‘Spokenfeest met Laban’ over gans de kleuterschool. Wij werkten met de methode ‘Laat je betoveren’ van MIKADO. Deze didactische koffer bevat allerlei leuke ideeën rond wereldoriëntatie en muzische vorming.

Maandagochtend was er de grote opstart van het thema ‘Spokenfeest met Laban. Hiervoor werden we uitgenodigd om naar een film te kijken. Papa spook was bijna jarig en voor zijn feest moesten heel wat voorbereidingen getroffen worden. A.d.h.v. verschillende pakjes kreeg elke klas een opdracht dat ze moesten voorbereiden voor het Spokenfeest.
In onze doos zat een keukenshort. Wij moesten dus aan het koken gaan! Onze klas zorgde voor lekkere chocolade spookjes met oogjes van krenten en suikerbolletjes.

Ook maakten we kennis met de familie van Laban, we dramatiseerden het verhaal, leerden leuke liedjes, filosofeerden erop los, verkleedden ons als spookjes, knutselden kokmutsen, en zoveel meer…

We namen ook deel aan de studio’s die in verschillende klassen werden aangereikt:-

v  In de klas van juf Sophie was er een dans en zang studio.

v  In de klas van juf Carla waren er allerlei speel- en drama activiteiten.

v  In de klas van Juf Nicole konden de kleuters naar hartenlust knutselen.

v  En in onze klas maakten we spokenmuziek met allerlei instrumenten.

Als kers op de taart eindigden we het project met een groot Spokenfeest. Naar aanloop hiervan mochten kleuters met hun ouders ook thuis zelf aan de slag gaan. Zo konden we proeven van dropspinnen die Lars meebracht, een lekkere cake van Rares, spookschuimpjes van Sven, mandarijnen-spookjes van Raf en heksenprotjes die Linus en Elin maakten. Ook vanuit andere klassen kwam er heel wat zoets en lekkers mee. Zo konden we een groot desserten-buffet openen. De kleuters wisten niet wat ze zagen. De buikjes werden goed gevuld, er ontstond een karaoké, de beentjes werden los gedanst en enkele ouders schminkten de kleuters…

Ook was er in de voormiddag de verjaardag van Meester Mark. We kregen allemaal iets lekkers en een sapje. We zongen op de speelplaats en er kwam een grote polonaise opgang.

Het was een geslaagde  feestdag!


Hartelijk dank aan ieder die hiervoor zijn steentje heeft bijgedragen.
 
 

Liefs


Juf Dorien & Muzelien
 















































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten