donderdag 23 februari 2017

Thema: DIno's

Muzelien en Pim hadden  een ei gevonden. Het was een groot, wit ei maar ze had geen idee van waar het vandaan kwam of van wie het zou zijn. Samen met de kleuters hielden we een kringgesprek. Misschien van een vogel? Of een krokodil? Helaas bleef het bij raden… Niemand wist echt van wie het ei was of wat er zou uitkomen. We besloten een warm plekje in de klas te zoeken en af te wachten…
Dinsdag stonden we dan voor een verrassing? Het ei was gebroken maar waar was het dier dat er in zat naartoe?? Gelukkig vonden we een brief… Uit de brief bleek dat er een dino uit het ei was gekomen, maar dat hij op zoek was gegaan naar eten. Hij had wel een opdracht voor ons want hij wilde terug naar zijn mama, en daarvoor had hij een teletijdmachine nodig. Om ‘Dino’ zich een beetje meer thuis te laten voelen gingen we op zoek in boeken in welk klimaat en landschap dinosaurussen leefden. Zo tekenende we ook een dino-plek.
Enkele dagen later volgde een 2e brief. Hij had de mooie tekeningen komen bewonderen van de kinderen en had er 1 uitgekozen en ons de opdracht gegeven om de tekening na te bouwen. Zodat als hij kwam logeren in de klas hij zich helemaal thuis voelde.
Hierna gingen we terug aan de slag. Er werd een levensecht panorama geschilderd, in de bouwhoek ontstond een gigantische vulkaan met lava, er werden bomen geknutseld.

Gedurende de twee weken werden nog vele andere dingen gedaan. Wij denken aan de gipsafdrukken van dino-skeletten, dino’s kneden uit plasticine, een dinomasker, prentjes ordenen in tijd, skeletten tekenen, …

Op het einde van de week vonden we ten slotte de laatste brief. De dino had immers zijn plekje in de klas gevonden en de kleuters mochten hem zoeken.
Dino bedankte de kleuters voor al het werk en bewonderde ook de gemaakte teletijdmachine. Met pijn in het hart besloot hij toch terug te keren naar zijn tijd, waar mama op hem wachtte. Er werd afscheid genomen en de mama dino en haar kleintje werden verenigd. 


Hier alvast enkele foto's:

Liefs 



Juf Dorien & Muzelien















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten