woensdag 16 september 2015

Thema: Welkom in de toffe club!

Het nieuwe schooljaar is helemaal gestart!! De afgelopen weken hebben we elkaar wat leren kennen en ook de klas verkend. Het thema ‘welkom in de toffe club’ gaf ons hier dan ook een mooie kans toe.

De eerste dag leerden we kennismaken met onze klaspop Muzelien, we kregen elk een kenteken en leerden de afspraakjes van de klas kennen.
De dagen nadien waren er verschillende activiteiten, zoals: FiloSofie-gesprekje rond het onderwerp ‘dicht bij elkaar staan ~ vriendschap’, er werden ook lidkaarten gemaakt, we speelden gezelschapsspelen, leerden het toffe-club-lied, en nog zoveel meer..

De tweede week werd er al echt gewerkt. De kleuters maakten kennis met de werking van het takenbord en allen begonnen we enthousiast aan de eerste taakjes. Ook kwam juf Laura naar de klas en speelde verschillende spelletjes met de kinderen om hen beter te leren kennen. De turnlessen gingen eveneens van start Juf Annelies en meester Arne zorgden voor een leuke bewegingsles. De kleuters hadden het naar hun zin.

Tot slot… Op vrijdagnamiddag mochten de kleuters met de juffen van het eerste leerjaar kennismakingsspelletjes spelen in de turnzaal. De leerlingen van het eerste mochten nog een keer terug naar de kleuterschool.

Op het einde van de dag werd de klasdeur officieel geopend  en het lint werd doorgeknipt. Nadien volgde een korte ‘receptie’ met zelfgemaakte hartige hapjes!! Mmm… Smullen maar… Vervolgens kreeg elke kleuter een lidkaart overhandigd.

Zo behoren:
Romy, Novelle, Jolein, Lenthe, Britt, Jasmijn, Leki, Pauline, Lies, Marie-Odile, Fay, Kei, Sterre

Hidde, Luis, Mohamed, Barris, Jef, Sven, Ian, Liam, Maarten en Dries
                                                                         tot onze TOFFE CLUB !!


Het schooljaar is nu officieel van start…

                            HOP naar een tof, leerrijk, onvergetelijk schooljaar!

Liefs

Juf Dorien & Muzelien



























































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten