dinsdag 3 juni 2014

Thema: Kleine handjes, grote kunst




Van vrijdag 9 mei tot  woensdag 28 mei ’14 werkten we rond het thema ‘Kleine handjes, grote kunst’. Samen met juffrouw Laura (stagiair) leerden de kleuters over Kandinsky en Hundertwasser. Zo werd een boom geïnspireerd door Kandisky gemaakt. De kleuters knipten en plakten erop los.Er werd ook volop geschilderd. Ook kregen de kleuters de kans om te beeldhouden. Met beitel en hamer gingen ze enthousiast aan de slag.
We maakten ook elk een eigen canvas. Sommigen inspireerden zich op Mondriaan, andere leefden zich uit met structuurverf en nog enkelen waagden zich aan de techniek verfblazen.
Jaja, voor ieders was er wel wat wils.
Op dinsdag 20 mei’14 kwamen er enkele mama’s, opa’s op bezoek. Zo kwam de mama van Elin en Linus beeldhouden, de opa van Marijn is dan weer een kei in schilderkunst.
’s Woensdag mochten we dan op bezoek bij de opa van Miquel. Hij is een expert in het bouwen en ontwerpen van vogelhuisjes. Samen brachten we een bezoekje aan zijn atelier en kregen ook een rondleiding in zijn mooie moestuin.
Dinsdag 27 mei ’14 kwam Dirkje nogmaals naar de klas voor een workshop meditatief boetseren.
Ook hier konden de kinderen zich weer creatief laten gaan.
In de namiddag was er dan de grote tentoonstelling over gans de kleuterschool. Wat waren onze kleine kunstenaars fier op hun gemaakte werkjes!!
Nu nog een mooi plekje zoeken thuis voor het gemaakte kunstwerk van je kleuter...

Jaja, in elk kind, schuilt een artiest!!

Liefs


Juf Dorien, juf Laura & Muzelien







































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten