vrijdag 7 maart 2014

Thema: Vikingen



Afgelopen twee weken werkten we rond het thema ‘Vikingen’. We bekeken een film en allerlei boekjes. Zo kwamen we heel wat te weten rond dit aparte volk.
We leerden Runenschrift schrijven, knutselden schilden, helmen, sierraden en een grote Vikingboot waar we in konden spelen.
Op de computer was er een Vikingen-memorie en een associatiespel.
We tekenden Vikingen, leerden begrippen meer – minder – evenveel.
Ook juf Laura kwam op bezoek in onze klas. Zij bracht een knutselactiviteit mee. De kinderen mochten Vikingboten knutselen. Nadien probeerden we uit of deze echt konden drijven. In de namiddag was er een leuk Vikingen-spel waar de kleuter konden aan deelnemen.


Bij pennenstreken werd het laatste schrijfpatroon aangebracht. Nu kennen we alle schrijfpatronen. Na de krokusvakantie zullen we hier verder op oefenen.
Tijdens de letterkoffer leerden we de letter ‘V’.


Samen telden we af naar carnaval en de optocht. Op donderdag was het dan zover. De kleuters gingen allen verkleed als viking mee  in de optocht. Het weer zat ons mee en we hadden veel bekijks.

Ook carnaval was weer een geslaagd feest, mede dankzij de vele helpende handen van het oudercomité en andere vrijwilligers! Een welgemeende dankjewel!
De kleuters hebben er van genoten.

Hier alvast enkele sfeerfoto’s van de afgelopen weken.


Liefs




Juf Dorien & Muzelien









































































































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten