zaterdag 7 december 2013

thema: Schoenen - Sinterklaas


We werkten de afgelopen weken eerst rond thema schoenen. Vervolgens stond Sinterklaas centraal. Juf Ans (stagiaire)  kwam ons weer 2 daagjes vergezellen, waarbij ze enkele leuke spelletjes voor de kleuters in petto had.

Op maandag 25 november mochten we op uitstap naar Rollebolle. De kleuters konden zich naar hartenlust uitleven op de springkussens, behendigheidsmaterialen en zoveel meer.

Terug in de klas knutselden we allemaal een mooie hoed voor de komst van de Sint. Onze klasbus werd omgetoverd in een grote stoomboot. Zelfs het anker mocht niet ontbreken, Duncan knutselden met schakels en papier dan ook een mooi anker. Enkele kleuters schoten hem dan ook mee te hulp.
We bespraken waarom een boot een anker heeft en de kleuters konden dit in hun rollenspelletjes toepassen.
Er werd ook weer goed gewerkt aan het takenbord. Jaja de oudste kleuters krijgen nu steeds twee opdrachten die ze zelf moeten inplannen in hun week.
De jongste kinderen krijgen nu steevast een opdracht op dinsdag en op donderdag.
Schrijfdans stond ook weer op onze agenda. Eén van de resultaten kan je bewonderen aan onze klasdeur.

Wij zijn op 28 november ook met de letterkoffer gestart. Vanaf nu zal er wekelijks 1 letter centraal staan. Samen met de kleuters spelen we verschillende taalspelletjes, gaan we op zoek naar woorden met een bepaalde letter,…
De twee letters die afgelopen week in de kijker stonden, waren ‘S’ van Sinterklaas en ‘P’ van Piet.

We filosofeerden rond ‘lief zijn’, leerden rijmen, maakten een groepswerk ‘Het sint-en-pietentafereel’, en zoveel meer.

Dinsdag 3 december mochten we Sint en Piet verwelkomen op school. Hier hadden we allen naar uitgekeken. Er was namelijk al heel wat gebeurd op school.
Enkele dagen geleden gebeurden er allemaal gekke dingen op school. We kregen een brief van de Sint waaruit bleek dat hij verstrooid was omdat hij verliefd was. De komende dagen hingen er plots foute hartjes met drie bogen op school, een liefdesbrief vol fouten. Gelukkig schoten alle kinderen de Piet te hulp.
Maar de grote vraag was, op wie is hij nu verliefd? Een juf?
Bij het bezoek van de Sint op school werd het raadsel ontrafeld. Zwarte Piet was verliefd op juf Anne! Helaas is juf Anne pas getrouwd maar Piet kreeg wel een dikke knuffel van haar.

Het waren weken vol verrassingen, grappige momenten en toch wel wat zenuwen voor sommigen.

Maar de lieve Sint is ons niet vergeten. Toen we op 6 december op school kwamen stond er voor ieders wat lekkers klaar en konden we naar hartenlust spelen met het nieuwe speelgoed. Eerst had spelletjespiet een leuk raadselspel in elkaar gestoken waarbij we bij het oplossen van een raadsel telkens een cadeautje mochten openmaken.
We kregen een lego-Cars-set, een nieuw barbiehuis, poetsspullen voor in de poppenkamer, een zandloper die we kunnen gebruiken voor het maken van taakjes, cijfer- en getalbeeldenstempels en een grote werkbank met schroeven, een hamer, boor,…
Wat waren we allemaal in onze nopjes!!

DANKJE WEL SINTERKLAAS EN ZWARTE PIET !!

Had je er graag bij willen zijn? Niet getreurd…
Hieronder vind je een heleboel foto’s.

 

Liefs

Juf Dorien & Muzelien
 
Rollebolle








Juf Ans had een Sint-twister voor de kleuters in petto.






schrijfdans: les 'de boom'


















kimspel 'schoenen'
spelletje: schoentje leggen

















 De zesde-klassers kwamen voorlezen in onze klas.



adventskrans 














aanvullen tot tien










































orden de prenten van het verhaal.







 opstart advent





schoen zetten

proefspel


















DANK U WEL SINTERKLAAS EN ZWARTE PIET !!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten