zaterdag 5 oktober 2013

Thema: 'Dieren'


Thema: ‘dieren’.

Afgelopen week werkten we rond het thema ‘Dieren’. Toen we maandagochtend onze klas binnenkwamen, hoorden we allerlei dierengeluiden. We probeerden te raden welke dieren we hoorden en beluisterden het verhaal van ‘De Ark van Noah’. Nadien bekeken we een filmpje en zongen mee met het liedje ‘Ken je dit verhaal’.

http://www.youtube.com/watch?v=E2cu_EaAi7o

We schilderden de strepen van de zebra, tekenden de hokken van dieren, bekeken welke dieren het snelste zijn, maakten dierenraadsels, … en leerden het liedje ‘Als je lief bent voor de dieren’.

We bekeken ook onze kalender want 4 oktober is een speciale dag. Het is dan namelijk Werelddierendag en ook de feestdag van Franciscus van Assisi.
Met deze man hebben wij een nauwe band als school. Onze school bevindt zich namelijk in het klooster van de Franciscanessen. Deze zusters leefden een sober leven, gaven onderwijs en zorg waar nodig.
Daarom is 4 oktober voor onze school een grote feestdag. Vrijdag was er voor de kinderen een groot dierenfeest waarbij de kinderen verkleed naar school mochten komen. Ook kwamen allerlei dieren op bezoek, werden we geschminkt en was er een grote modeshow.
Naar aanleiding van de Heilige Franciscus werd ook zijn levensverhaal verteld en werden alle kinderen getrakteerd op een frangipanneke. Mmm.. Dat was lekker!!

 

Liefs


      Juf Dorien& Muzelien























































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten