zaterdag 14 september 2013

Thema: 'Welkom in de toffe club'.


Thema: ‘Welkom in de toffe club’.

Het nieuwe schooljaar is helemaal gestart!! De afgelopen weken hebben we elkaar wat leren kennen en ook de klas verkend. Het thema ‘welkom in de toffe club’ gaf ons hier dan ook een mooie kans toe.

De eerste dag leerden we kennismaken met onze klaspop Muzelien, we kregen elk een kenteken en leerden de afspraakjes van de klas kennen.
De dagen nadien waren er verschillende activiteiten, zoals: FiloSofie-gesprekje rond het onderwerp ‘dicht bij elkaar staan ~ vriendschap’, er werden ook lidkaarten gemaakt, we speelden gezelschapspelen, leerden het toffe-club-lied, en nog zoveel meer..


We werkten ook rond het Bijbelverhaal 'Het mosterdzaadje', waarbij we de klemtoon legden op 'groeien'. We hopen namelijk dat ook onze vriendschap mag verder groeien net zoals het mosterdzaadje.

De tweede week werd er al echt gewerkt. De kleuters maakten kennis met de werking van het takenbord en allen begonnen we enthousiast aan de eerste taakjes. Ook kwam juf Caroline D. naar de klas en speelde verschillende spelletjes met de kinderen om hen beter te leren kennen. De turnlessen gingen eveneens van start. Juf Annelies en meester Tom zorgden voor een leuke bewegingsles en ook een Sherborne les met de kinderen van het eerste leerjaar. De kleuters hadden het naar hun zin.

Tot slot… Op vrijdagnamiddag was er dan de officiële klasopening. De klasdeur werd geopend en het lint werd doorgeknipt. Nadien volgde een korte ‘receptie’ met zelfgemaakte hartige hapjes en kindercocktails!! Mmm… Smullen maar… Vervolgens kreeg elke kleuter een lidkaart overhandigd.

Zo behoren:

Sven, ….

                                                                         tot onze TOFFE CLUB !!


Het schooljaar is nu officieel van start…

                            HOP naar een tof, leerrijk, onvergetelijk jaar in de visjesklas!

Liefs

Juf Dorien & Muzelien
































































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten